Badalona

Portem a Ple el suport als Mossos d'Esquadra i la condenma dels actes vandàlics

  • PSC
  • Actualizado:
  • Creado:

Moció en suport del cos de Mossos d’Esquadra i de condemna dels actes vandàlics, la intimidació i la violència com a forma de protesta.

El PSC portarà a aprovació del Ple de l’Ajuntament de Badalona una moció en suport del cos de Mossos d’Esquadra i de condemna dels actes vandàlics, la intimidació i la violència com a forma de protesta.

La moció dels Socialistes es presentarà demà d’urgència a la sessió plenària del Consistori badaloní davant els greus fets que han succeït a diverses ciutats catalanes en els darrers dies.

En paraules del President del PSC Rubén Guijarro “Totes les reivindicacions són legítimes en democràcia, però en cap cas la violència és el camí. Condemnem rotundament el vandalisme, la violència, la intimidació i els desperfectes que s’estan produïnt a Barcelona i altres ciutats catalanes”

Les manifestacions en protesta per la detenció i empresonament del Pablo Hasél, convocades els darrers dies a diferents ciutats catalanes, han derivat en disturbis d’extrema violència als carrers.

En aquest context preocupant és inadmissible que els Mossos d’Esquadra, les policies locals, i la resta de cossos i forces de seguretat de l’estat, estiguin desemparats i abandonats per la manca d’informació, coordinació i previsió en els dispositius d’ordre públic. La manca de comandament, recolzament i previsió que s’ha posat de manifest aquests darrers dies, per part del govern de la Generalitat, ha posat en greu perill els efectius de encarregats de la seguretat pública  a Catalunya,

“És inacceptable que els Mossos d’Esquadra, policies locals i resta de forces de seguretat i prevenció, per fer la seva feina, es trobin desprotegits i desautoritzats per part del govern de la Generalitat de Catalunya i per part d’algunes altres formacions polítiques. Aquesta actitud només empara, justifica i dona cobertura a l’agressivitat d’alguns manifestants” ha afegit Guijarro.

Els socialistes ens reafirmem en el nostre suport als Mossos d’Esquadra i a la resta de forces i cossos de seguretat i prevenció de l’estat, i a la moció que presentem demà al Ple s’inclouran els següents acords:

PRIMER.- Exigir rectificacions a les formacions polítiques que, amb les seves declaracions públiques, afavoreixen i emparen la impunitat de les actuacions violentes.

SEGON.- Exigir al govern de la Generalitat que doti d’eines efectives i útils als efectius del cos de mossos d’esquadra que garanteixin la distància amb les masses violentes en els dispositius d’ordre públic, alhora, que aquestes es puguin utilitzar amb total seguretat jurídica.

TERCER.- Exigir al govern de la Generalitat que planifiqui i doti suficientment els dispositius d’ordre públic davant els disturbis i actuacions violentes que s’estan produint als carrers de les principals ciutats catalanes.

QUART.- Demanar al futur govern de Catalunya, als grups polítics amb representació parlamentària i als grups municipals amb representació en aquest consistori, que defensin la tasca i el compromís  de servei públic del cos de mossos d’esquadra, les policies locals, la nostra guàrdia urbana i la resta de cossos i forces de seguretat.

CINQUÈ.- Condemnar rotundament el vandalisme, la intimidació i la violència com a forma de protesta.

SISÈ.- Mostrar tot el suport als mossos d’esquadra, a la policia local i a tots els efectius dels cossos policials per la seva imprescindible tasca.

 

Rubén Guijarro ha volgut dirigir-se directament al cos de Mossos d'Esquadra i Policies Locals, que en especial han viscut de primera mà la violència dels darrers dies, per recordar-los que:

"No esteu sols, la majoria de ciutadans agraïm la vostra feina, reconeixem el vostre treball i us fem costat per garantir els drets i les llibertats de tothom"

Una vegada aprovada la urgència de la moció per part del Ple, aquesta serà sotmesa a debat a la sessió plenària de demà dimarts 23 de febrer a partir de les 18:00 de la tarda.


 

#DistànciaMansMascareta

A Badalona 22 de febrer de 2021