Badalona

Rubén Guijarro i representants del PSC s'han reunit aquesta tarda amb Endesa

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

"Exigim a Endesa a garantir el subministrament i fer les inversions necessàries a la xarxa" Guijarro

El President del PSC, Rubén Guijarro, conjuntament amb representants socialistes d'altres ajuntaments, s’ha reunit aquesta tarda amb la Directora General d’Endesa a Catalunya per tal d’abordar la situació de talls constants de llum que pateixen molts barris de Badalona.

“Exigim a Endesa a garantir el subministrament i fer les inversions necessàries a la xarxa, i instem al govern de la Generalitat a no desaparèixer en la defensa dels drets essencials dels ciutadans” ha declarat Guijarro.

Recordem que fa cinc dies el President del PSC Rubén Guijarro ja es va adreçar per carta a la Fiscalia de Badalona i al Síndic de Greuges de Catalunya per tal que analitzin la vulneració d’un dret bàsic i essencial en el segle XXI com és l’electricitat, alhora que també va demanar al govern municipal mesures específiques per fer costat als veïnes i veïnes.

Aquesta situació està deixant a moltes famílies de la nostra ciutat sense possibilitat de posar una calefacció en plena onada de fred, però també sense accés a aquest servei que en el segle XXI és un bé bàsic i essencial per al dia a dia de les famílies. Cada dia són més els barris de la ciutat afectats pels talls de llum i problemes a la xarxa, especialment a La Pau, Lloreda, Progrés, Bufalà, Dalt la Vila, Sant Roc o el Centre.

Els talls en els subministrament elèctric no s'estan produint només a Badalona, sinó que afecten més de 200.000 persones de més de vint localitats arreu de Catalunya.  Per això, i davant la manca de resposta de la Generalitat, representants municipals dels Socialistes s’han reunit aquesta tarda amb responsables de la companyia Endesa. 

En paraules de Rubén Guijarro “Volem solucions per Badalona, i per tots els barris d’altres municipis amb milers de famílies que pateixen i malviuen amb aquesta incertesa continuada per la manca d’un servei essencial. Recordem que totes les famílies estan emparades per l’Estatut i per la Llei de garantia i qualitat del subministrament elèctric, que obliga el Govern català a solucionar aquesta urgència social”

El govern de la Generalitat està defugint les seves responsabilitats i no ofereix cap solució, ni explicacions. Per aquest motiu els Socialistes de Badalona i d’altres municipis hem vist obligats a tractar aquesta qüestió directament amb Endesa.

Durant la reunió Guijarro ha exposat a la Directora General la problemàtica concreta que pateixen els barris de Badalona, amb la manca d'inversió en la xarxa elèctrica i la deficitària atenció als abonats i abonades. Tanmateix Guijarro ha demanat a Endesa màxima col•laboració amb l'Administració per detectar sobreconsums que puguin ser derivats d'activitats il•lícites.

#DistànciaMansMascareta

A Badalona, dimecres 13 de gener de 2021