Badalona

Portem a Ple Comissió de Seguiment del pagament de factures i PMP

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta d’acord presentada pels Socialistes, que és vinculant, insta també al govern a presentar al Ple un calendari de pagament de factures pendents a proveïdors.

El PSC porta a aprovació del Ple la creació d’una Comissió de Seguiment del pagament de factures pendents i d’evolució del període mitjà de pagament

La proposta d’acord presentada pels Socialistes, que és vinculant, insta també al govern a presentar al Ple un calendari de pagament de factures pendents a proveïdors.

La proposta d’acord, que es debatrà al Ple ordinari del proper 29 de juny, és un mecanisme singular que mai cap grup a l’oposició havia tramitat al Ple municipal. A diferència d’una moció, la seva votació és vinculant i es debat conjuntament amb la resta de dictàmens. 

Fa uns dies els mitjans de comunicació es van fer ressò d’un informe de la Intervenció general de l’Ajuntament de Badalona que alertava que el període mitjà de pagament de proveïdors (PMP) es troba fora dels terminis establerts a la llei i, fins i tot, amb risc que l’Estat intervingui els comptes municipals.

En el mateix informe la Intervenció fa constar que l’evolució del PMP en el darrer any, no tan sols no ha millorat, sinó que ha empitjorat notablement, i que la resolució signada per l’alcalde instant al pagament de factures no ha tingut cap efecte, ans al contrari, la situació ha empitjorat.

“Els Socialistes volem un Ajuntament fort i sanejat on els millors proveïdors vulguin treballar pel bé de la ciutat i els ciutadans, per això estem totalment compromesos amb la millora del PMP i primera vegada plantegem des de l’oposició la votació d’un acord vinculant per crear una comissió de seguiment i un calendari de pagament” ha declarat Rubén Guijarro, President del PSC.

No pot ser que una factura que entra avui a l’Ajuntament, trigui una mitjana de 8 mesos en pagar-se, amb totes les conseqüències i perjudicis econòmics pels proveïdors i pel mateix Ajuntament.

Tanmateix, a la mateixa proposta d’acord hem plantejat traslladar l’acord a la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya, per mostrar el compromís del Ple amb la regularització de la situació.

 

#DistànciaMansMascareta

 

A Badalona 21 de juny de 2021