Badalona

La lamentable gestió del govern del PP ha fet perdre 26 noves places Guàrdia Urbana

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les 26 aspirants a agents que haurien de començar la formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a finals de gener no ho podran fer a causa de la manifesta deixadesa del govern d’Albiol.

La lamentable gestió del govern del Partit Popular ha fet perdre 26 noves places de la Guàrdia Urbana de Badalona. 

Els i les 26 aspirants a agents que haurien de començar la formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a finals de gener no ho podran fer a causa de la manifesta deixadesa del govern d’Albiol.

Després de la promoció més gran de la història de places de Guàrdia Urbana duta a terme per l’anterior govern Socialista de Badalona, amb 56 noves places durant l’any 2019, Badalona no tindrà nous agents, com a mínim, fins a l’estiu de l’any 2022. 

Tots els municipis de Catalunya han realitzat els processos selectius de nous agents de la seva policia local, per tal que comencessin a l’escola de policia (ISPC) aquest mes de gener. La deixadesa i mala gestió del govern del Partit Popular a Badalona ha fet que la selecció de nous agents no s’hagi realitzat a temps, i per tant, no podran començar el nou curs.

Tenint en compte que la durada de la formació a l’escola de policia és de 9 mesos, i que el proper curs a l'escola de policia comença a la tardor, la realitat és que com a molt d’hora Badalona no tindrà nous agents formats i preparats per començar a treballar fins a l’estiu de l’any 2022. 

En paraules del President del PSC Rubén Guijarro “La deixadesa i mala gestió del Partit Popular ha fet que Badalona no disposi de nous agents de la Guàrdia Urbana, com a mínim, fins a gairebé d’aquí a un any i mig. Amb els problemes greus de seguretat que té la ciutat i la manca d’efectius de la Guàrdia Urbana, estem davant d’una greu irresponsabilitat del govern d’Albiol, que per deixadesa i manca de capacitat de gestió ha deixat perdre una promoció sencera de Guàrdia Urbana”

La situació de pandèmia pot ser només una excusa de mal pagador, tenint en compte que tots els municipis de Catalunya han pogut realitzar els processos selectius i enviar els i les noves agents de policia local a l’escola de policia de Catalunya.

A més a més cal recordar que les 19 places interadministratives que va a anunciar el govern del Partit Popular al mes d’octubre de l’any passat, que formaven part de les 56 de la promoció del govern socialista, també es troben en situació desconeguda, ara mateix no s’ha cobert cap d’aquestes places. A aquesta pèrdua de nous agents, s’ha de sumar totes les places que es perden per jubilació, que aquest any seran més d’una decena.

El passat 21 d’octubre l’alcalde Garcia Albiol declarava sobre aquestes noves 26 places: “L’ampliació del cos permetrà la consolidació i l’ampliació d’unitats tan necessàries com els Policies de Barri, o la Unitat Omega”.

Segons Guijarro “Estem davant d’una nova mentida del govern erràtic del Partit Popular a Badalona que no ajuda a resoldre la inseguretat creixent (crema de vehicles i contenidors, robatoris, agressions..etc) i continuem amb una gestió caòtica de la seguretat. Ens van anunciar quatre cops la unitat Omega, van provocar una greu crisi per Covid que va deixar sense efectius a la Guàrdia Urbana i ens van vendre 26 noves places de Guàrdia Urbana que són mentida” 

“Badalona no es pot dirigir a cop de twitt. Necessitem més seguretat i més agents de la Guàrdia Urbana. El desgovern d’Albiol ens porta a no poder tenir nous agents durant un any i mig, i a no poder cobrir les jubilacions d’aquest any 2021” ha destacat Guijarro.

 

#DistànciaMansMascareta

A Badalona, dilluns 18 de gener de 2021