Badalona

Guijarro ha denunciat la situació d’inseguretat a Badalona i la incapacitat de resposta del PP

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demanarà aquesta tarda al Ple de l’Ajuntament de Badalona la dimissió de la regidora de seguretat.

El President del PSC, Rubén Guijarro, en un vídeo publicat avui ha denunciat la greu situació d’inseguretat que viu Badalona, i la incapacitat de resposta del Partit Popular.

També ha anunciat que el PSC demanarà aquesta tarda al Ple de l’Ajuntament de Badalona la dimissió de la regidora de seguretat per la pèrdua d’una promoció de 26 nous agents de la Guàrdia Urbana.

“Badalona va sense rumb mentre el govern del Partit Popular no és capaç de solucionar cap dels problemes de seguretat que hi ha a Badalona. On està Albiol? Per què no dóna la cara davant la multitud de problemes que hi ha a la ciutat? Badalona ha perdut 26 noves places de Guàrdia Urbana per la seva gestió negligent” Ha declarat Guijarro

En paraules de Rubén Guijarro “Que la principal preocupació del Partit Popular a Badalona sigui la seguretat és un mite, una llegenda urbana que no té cap fonament. Van anunciar la unitat Omega quatre cops i no està, el seu negacionisme respecte a la Covid19 va deixar sense efectius a la Guàrdia Urbana en una crisi sense precedents, i ara la negligent gestió de personal ha fet que es perdin 26 places de nou agents que no podran començar a l’escola de policia per la nefasta gestió del govern”

Rubén Guijarro ha deixat palès en un vídeo publicat a xarxes socials que ja fa mesos que Badalona pateix un augment evident de la inseguretat ciutadana: crema de contenidors, crema de vehicles, furts i okupacions que es produeixen gairebé a diari. Davant d’aquesta situació el govern del Partit Popular està actuant amb deixadesa, mala gestió i negligència.

La unitat Omega ha estat anunciada quatre cops i no arriba mai, i sembla que quan arribi serà en unes condicions que res tenen a veure amb les que va prometre Albiol. Una furgoneta reciclada que amb prou feines passa la ITV i la meitat dels efectius policials que va anunciar.

“En el Ple d’aquesta tarda ens veiem obligats a demanar per segona vegada en menys de 3 mesos la dimissió de la regidora de Seguretat del Partit Popular. La seguretat a Badalona necessita un canvi de rumb, no pot estar en mans de qui va fer perdre un terç dels efectius de la Guàrdia Urbana per no prevenir les mesures Covid19 i forçar els agents a fer més hores extres en plena segona onada, i el que és més greu, ha fet perdre una promoció de 26 noves places que no arribaran a la Guàrdia Urbana” ha afegit Guijarro.

Avui 1.300 aspirants de tots els municipis catalans han començat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya el curs per poder ser policia local o mosso d’esquadra, excepte Badalona que no ha planificat les proves de selecció amb diligència i ha perdut les 26 places en aquesta promoció.

Totes les dades i la realitat als carrers demostren que per al Partit Popular la seguretat no és una prioritat. 

Precisament han estat els governs Socialistes de Badalona els que han fet una aposta real per la seguretat i per tenir una Guàrdia Urbana ambs els efectius i recursos necessaris. Tanmateix la promoció més gran de la història de la Guàrdia Urbana es va realitzar l’any 2019 amb 56 noves places de policia local al nostre municipi, de les quals 31 ja estan en actiu i 19 es van passar a interadministratives, que l’actual govern no ha estat capaç d’executar.

Per tots aquests motius que exposem, en el Ple d’aquesta tarda els Socialistes presentem conjuntament amb el grup municipal de Junts per Catalunya una moció per demanar la dimissió de la regidora de Seguretat del govern del Partit Popular i un canvi de rumb en les polítiques públiques de seguretat a Badalona.

 

#DistànciaMansMascareta

A Badalona, dimarts 26 de gener de 2021