Badalona

En plena pandèmia el govern del PP tanca el pressupost 2020 amb 120 M€ sense gastar

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC ho considera una dada molt preocupant que demostra la incapacitat de gestió de Garcia Albiol

En plena pandèmia el govern del PP tanca el pressupost de l’any 2020 amb 120 milions sense gastar 

El PSC ho considera una dada molt preocupant que demostra la incapacitat de gestió de Garcia Albiol 

En un any on totes les Administracions han augmentat la seva despesa de forma extraordinària per fer front a la crisi econòmica, social i sanitària produïda per la covid, a Badalona al govern del Partit Popular li han sobrat 120,3 milions d’euros

“En un marc normatiu excepcional per poder executar despesa, l’única explicació raonable que trobem a la gestió del Partit Popular és la incapacitat flagrant i manifesta de gestionar aquesta ciutat” ha declarat Guijarro.

Des del PSC observem una evidència més de la manca de gestió del govern de dretes que, a més a més, porta la liquidació del pressupost per la via d’urgència al Ple, sense transparència, per evitar haver de donar explicacions, i quan fa més d’un mes que la liquidació està aprovada i signada per l’alcalde.

Cal recordar que una de les principals mesures del govern espanyol per ajudar als Ajuntaments a lluitar contra les conseqüències econòmiques i socials de la Covid va ser la suspensió de l'aplicació de les regles fiscals al 2020 i 2021 on es van deixar sense efecte els objectius d'estabilitat i de deute públic, i no s'aplica la regla de despesa per l’any 2020 i 2021.

“En aquest marc normatiu excepcional per poder executar despesa, l’única explicació raonable que trobem a la gestió del Partit Popular és la incapacitat flagrant i manifesta de gestionar aquesta ciutat. És inexplicable que amb totes les necessitats socials de moltes famílies, amb les empreses i autònoms mancats d’ajudes suficients, amb la gestió directa de l’Hospital municipal i centres d’atenció primària, hi hagi 120,3 milions d’euros que no s’hagin aplicat” ha declarat Rubén Guijarro.

Per aquest any 2021 les regles fiscals continuen suspeses, això vol dir que aquests 120,3 milions d’euros es podem continuar invertint en programes extraordinaris per pal·liar els efectes de la crisi. Malauradament no existeix durant els mesos que portem d’any cap iniciativa del govern de dretes d’Albiol per revertir tots aquests diners en forma de mesures, donat que Badalona continua sense tenir un Pla de Recuperació Econòmic i Social.

A Badalona 24 de maig de 2021