Badalona

El PSC vota a favor d’un Pla d’ajudes per responsabilitat tot i que son insuficients

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El govern del Partit Popular encara no ha presentat cap mesura social destinada a les famílies que més ho necessiten

Les ajudes no ressolen els problemes derivats de la crisis a petits comerços, restauradors, classe treballadora o al pagament d'impostos

Carneado ajuts covid
Carneado ajuts covid

Avui dimarts 21 de juliol, el Ple Municipal aprova una sèrie de subvencions per Casals d’Estiu, Escoles Bressol i Pimes i autònoms. El Partit Socialista i els grups de l’oposició hem decidit donar suport a aquestes subvencions per responsabilitat, però ens veiem obligats a denunciar públicament la poca solució que aporta el govern del Partit Popular als problemes derivats de la crisis de la covid.

 

Aquestes tres subvencions que s’aproven avui no deixen de ser més que maquillatge a un greu problema de fons que el Partit Popular ni tan sols ha començat a treballar. Son ajudes insuficients, molt inferiors a les que plantegen altres ajuntaments, i que només s’adrecen a uns col·lectius molt concrets. El Partit Socialista va proposar un Pla de Reactivació Econòmica i Social, però malauradament, les propostes del PP s’obliden de la part social. Segons declaracions de Christian Carneado, portaveu socialista: "el Partit Popular torna a donar l’esquena a aquelles persones que més ho necessiten. És prioritari que aquest govern de dretes convoqui el Consell Econòmic i Social per poder consensuar mesures per les persones que ho estan passant tan malament durant la crisi i que s’activi d'immediat la taula per les ajudes socials per les families". Carneado recorda que "quan el Partit Socialista va estar al capdavant de la crisis, es van dur a terme multitud de mesures per les persones més necessitades, com triplicar les ajudes menjador per les famílies amb menors, es va convertir un poliesportiu en un lloc per acollir a persones sense llar, es van contractar 20 professionals extra en serveis socials... Ara bé, l’alcalde del PP encara no ha presentat cap mesura destinada a les famílies més necessitades. No ens hauria de sorprendre, així és com ha funcionat sempre la dreta".

 

El Partit Socialista dona el seu vot favorable a aquest més que insuficient pla d’ajudes per responsabilitat. Però aquest no és el Pla de Reactivació Econòmica i Social que necessita Badalona.

L’acció de govern que porta avui a ple el Partit Popular no inclou:

Un pla de mesures fiscals, relacionada amb el cobrament de l’IBI o de diverses taxes, ni per ajornar ni per fraccionar el seu pagament

Un pla que doni suport al petit comerç o comerç de proximitat

Un pla que vagi de la mà amb els restauradors per resoldre els seus problemes

Un pla d’ajuts als treballadors que veuen amb preocupació el seu futur laboral

Mesures per combatre la bretxa digital amb l’alumnat de Badalona

Beques per escoles bressol i pels casals d’estiu

Un impuls per donar suport la xarxa de voluntariat

 

A tot això s’ha de sumar que el Partit Popular no té un veritable pla en matèria d’habitatge per donar resposta a la quantitat de problemes reals que viu la ciutat, no té un pla per reactivar la cultura en la normalitat post-covid, ni un pla de seguretat que funcioni per tal de disminuir la quantitat de delictes que s’estan produint en les últimes setmanes. Segons Carneado, "aquest govern no té clar com governar una ciutat com Badalona. L’única cosa que tenia clara l’alcalde del PP era intentar apujar-se el sou tan bon punt va arribar a l’alcaldia. Demanem responsabilitat i que es comenci a treballar en la via del consens i del diàleg, perquè no ens podem permetre que ningú es quedi penjat en aquesta crisis".

Paraules clau: