Badalona

El PSC valora l’acte institucional de la Diada a Badalona com un gran èxit i exemple d'acte inclusiu

  • Grup Municipal PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes destaquem l’ambient festiu i commemoratiu de l'acte, sense cap tipus d'incidència.


La plaça de la Plana de Badalona ha estat la protagonista de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya que ha tingut lloc avui 11 de setembre. Aquest any l'Ajuntament, governat pels Socialistes, ha recuperat la tradició de fer un sol acte, amb el que s’ha aconseguit donar importància al dia i a les ofrenes de les entitats.


Segons declaracions d’Àlex Pastor, Primer Secretari i alcalde de Badalona, «ha estat un matí molt festiu, on he rebut molta estima per part de les persones que s’han apropat a saludar-me i agraïments per fer un acte de totes i tots». La Diada ha transcorregut amb total normalitat i sense incidents. Pastor ha volgut «agraïr a les persones que han participat, que han gaudit com a públic, o que han fet la seva ofrena. Hem sentit que aquest acte i aquest dia és per a tots els veïns i totes les veïnes. És un bon exemple del govern de concòrdia i convivència que volem per Badalona». 


Els Socialistes valorem molt positivament una de les novetats que presentava l'acte d'aquest matí, i també un dels moments més aplaudits pels assistents, com ha estat la hissada de la senyera per part d’una parella de Mossos d’Esquadra i d’una parella de la Guàrdia Urbana. La música de «El cant de la senyera» interpretada pel grup de vent i percussió del Conservatori de Badalona i dirigit per Manel Barea, ha generat un clima emotiu i cerimoniós amb una molt bona acollida per part del públic allà present. Una sensació similar a la que ha produït el cantaor Manuel Fernández Pachón que, acompanyat a la guitarra per Jordi Heredia, ha recitat uns versos de Salvador Espriu i els ha lligat amb una versió en català de la cançó Orobroy.


Tal com ha destacat Rubén Guijarro, portaveu del grup Socialista a l’Ajuntament, «ha estat una mostra de la pluralitat de la nostra ciutat, on totes les entitats i partits polítics hem pogut fer l’ofrena en un ambient festiu. Fa uns dies pensava que aquesta diada seria un èxit si aconseguíem fer un acte per tothom i que no hi haguessin xiulades a ningú. I així ha estat, un èxit». 


En Miquel López, encarregat de la presentació, ha tancat l’acte donant pas al Ball de l’Àliga i a l’himne de Els Segadors, acompanyat per la veu de tots els assistents. La Colla Castellera de Badalona ha pujat un pilar durant l’himne, un petit aperitiu de la Jornada Castellera que començava tot seguit amb la colla de Sant Vicenç dels Horts i els Minyons de Terrassa. Un fi de festa ideal per la nostra Diada Nacional.


Badalona, 11 de setembre de 2018