Badalona

​El PSC proposa crear “La casa de la Festa” per la cultura popular i tradicional

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

​El PSC proposa crear “La casa de la Festa” per la cultura popular i tradicional a l’antiga fàbrica d’Eines Canela

 

També proposa construir un Auditori al Front Marítim destinat a concerts en petit format.
 
Álex Pastor, actual alcalde de Badalona i candidat pel PSC, acompanyat de Jordi Subirana i Helena Bayo, dos dels candidats de la llista relacionats amb el món cultural, ha presentat alguna de les seves propostes destinades a la cultura pel proper mandat.
 
Hi destaca el projecte que es vol fer a l’antiga fàbrica Eines Canela: convertir-la en La Casa de la Festa, una solució per la manca de local de les entitats culturals que estan dins de la Coordinadora d'Entitats badalonines de cultura popular i tradicional (Diables Kapaoltis, Badalona Sardanista, Badalona Bèsties del Foc, Diables de Badalona, Miquelets de Badalona, Bufons de Foc, Confraria de Sant Anastasi, Castellers de Badalona i Geganters de Badalona). El compromís del PSC és desenvolupar un projecte executiu amb el qual es pugui dissenyar un nou espai d'usos culturals a la ciutat, pactant i parlant amb totes les entitats de cultura popular. 
 
Per una altra banda, es proposa la construcció d’un auditori destinat a la celebració de concerts i al coneixement, difusió i ensenyament de la música. Aquest auditori oferirà espais per a l'actuació de formacions simfòniques, conjunts de música de cambra, concerts de petit format i espais polivalents que es destinarien a satisfer la demanda d'espai de diferents grups instrumentals i bandes. La ubicació al Front Marítim, en l'entorn de Les Tres Xemeneies, li dóna una centralitat metropolitana per esdevenir un equipament cultural referent en l’àmbit metropolità i en l’àmbit nacional. Estem parlant d’una parcel·la privilegiada i ben comunicada davant del mar, al costat d’una zona verda, al voltant dels carrers Eduard Maristany, Passeig Mare Nostrum i Carrer Mar Negre. La reserva de sòl seria uns 9.000 m2 d’una parcel·la de 20.000 m2.
 
A Badalona 23 de maig de 2019