Badalona

El PSC porta davant de la Fiscalia i el Síndic de Greuges els talls de llum a Badalona

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Rubén Guijarro s’ha adreçat per carta a la Fiscalia de Badalona i al Síndic de Greuges de Catalunya per tal que analitzin la vulneració d’un dret bàsic i essencial en el segle XXI com és l’electricitat.

El PSC porta davant de la Fiscalia i el Síndic de Greuges els talls de llum que està patint Badalona en les darreres setmanes.

Rubén Guijarro s’ha adreçat per carta a la Fiscalia de Badalona i al Síndic de Greuges de Catalunya per tal que analitzin la vulneració d’un dret bàsic i essencial en el segle XXI com és l’electricitat. I també demana al govern municipal mesures específiques.

Guijarro s’ha adreçat a ambdós organismes per denunciar la  situació que alguns ciutadans i ciutadanes de Badalona estan patint com a conseqüència dels continus talls de llum que la companyia subministradora està realitzant en les darreres setmanes en diverses zones de la ciutat per tal que siguin examinats per si existeix una vulneració dels drets de la ciutadania o si l’Administració està actuant correctament per defensar els ciutadans.

Fa setmanes que ja van començant els talls, i encara perduren, al barri de Sant Roc, especialment a la zona del carrer Alfons XII, i ara s’estén també a determinats carrers dels barris de la Pau i del Progrés. Aquests talls tenen durades indeterminades, són recurrents, alguns de moltes hores, i venen acompanyats en alguns casos d’incendis de la infraestructura elèctrica totalment obsoleta, com pals de llum o transformadors. 

 “Aquesta situació està deixant a moltes famílies de la nostra ciutat sense possibilitat de posar una calefacció en plena onada de fred, però també sense accés a aquest servei que en el segle XXI és un bé bàsic i essencial per al dia a dia de les famílies” Ha declarat Rubén Guijarro

Els veïns i veïnes han de fer front a situacions complicades en les que els Socialistes creiem que es poden estar vulnerant els drets de les persones amb necessitats especials: gent gran, famílies amb nens i/ o persones una situació de risc per malaltia. En qualsevol cas, s’estan produint talls indiscriminats que afecten directament a les famílies.

Per tots aquests motius, el President del PSC, Rubén Guijarro, ha exposat la situació a la Fiscalia i al Síndic de Greuges perquè sigui estudiada i analitzada amb deteniment amb l’objectiu de que els veïns puguin fer front a aquesta situació que s’està donant a Badalona però també a d’altres ciutats de la comarca i de Catalunya en general.

Tanmateix Guijarro considera que:

 “El govern del Partit Popular no ha de tolerar que cap companyia de subministrament deixi el veïnat sense llum i menys en una situació d’onada de fred com la d’aquest cap de setmana”

Des del Partit Socialista de Badalona demanem al govern que estableixi mesures especials davant d’aquesta situació. Demanem al govern que posi en marxa un dispositiu especial perquè les famílies que es trobin sense llum i no obtinguin resposta de la companyia puguin comunicar-ho, especialment en aquells casos de risc per malaltia o de famílies amb menors.  I per informar la ciutadania sobre aquest dispositiu que es facin servir els agents cívics municipals distribuïts per les zones afectades per tal d’informar el veïnat i a les a les associacions de veïns sobre el dispositiu.

També demanem al govern que activi un servei d’atenció als ciutadans mitjançant l’Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC) per tal d’ajudar-los en el procés de reclamacions a la companyia.

#DistànciaMansMascareta

A Badalona, dissabte 09 de gener de 2021