Badalona

El PSC manté una posició crítica amb la imminent aprovació de la Llei de Comerç de Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

Reunió ahir amb representants dels comerciants de Badalona al BCIN per analitzar el projecte de Llei de Comerç.

Els Diputats Socialustes Raúl Moreno i Alícia Romero, conjuntament amb els regidors Àlex Pastor i Rubén Guijarro, es van reunir ahir amb representants dels comerciants de Badalona al BCIN per analitzar el projecte de Llei de Comerç.

En paraules de la diputada socialista Alícia Romero "la llei és poc ambiciosa. El Govern ha tingut l'oportunitat de fer una llei moderna que resolgués alguns problemes que s'arrosseguen del passat, i han optat per fer una llei de baixa intensitat".

Amb la intenció de millorar el text inicial, el grup parlamentari socialista ha explicat als representants del teixit comercial de Badalona les esmenes presentades pel grup socialista que milloren el text inicial i que, amb tota probabilitat, seran recolzades per altres forces polítiques en la votació final.

Entre aquests aspectes es troba la recuperació dels períodes de rebaixes -que s'eliminaven en el text inicial- sota l'argument que és just en aquest període quan es produeix un augment en la contractació d'empleats.

El Consell Assessor de Comerç marcarà l'inici dels dos períodes de rebaixes anuals, tal com demandaven els comerços de proximitat.

D'altra banda, el grup parlamentari socialista s'ha oposat a la proposta de Junts Pel Sí d'augmentar els horaris comercials de les mitjanes i grans superfícies.

L'esmena del PSC recupera les 72 hores actuals d'obertura, i reduirà en una hora l'horari de tancament dels mitjans i grans centres comercials, amb l'objectiu de millorar la conciliació de la vida laboral i familiar, i equiparar més els seus horaris als del comerç local.

En un altre ordre de coses, la futura llei regularà també alguna cosa que no contemplava a l'inici, com la necessitat d'actualitzar les llicències de les fleques amb servei de degustació, que sens dubte s'havien convertit en bars o cafeteries amb llicència de fleca. Aquests establiments hauran de modificar la seva llicència per no entrar en competència deslleial amb altres cafeteries. La diputada socialista i ponent de la llei, ha destacat la importància dels mercats municipals com a motor del comerç de proximitat i colo elements dinamitzadors del teixit econòmic de les nostres ciutats.

Des del punt de vista Municipal, Àlex Pastor ha valorat negativament que el Govern de Badalona no aposti per una reforma de debò dels mercats municipals, no només des del punt de vista arquitectònic, sinó també amb la incorporació d'elements de dinamització que ajudin al comerç local. En aquest sentit, Raúl Moreno ha manifestat que el grup parlamentari socialista ha reforçat en la llei "les àrees de promoció econòmica urbana" on l'acció municipal és fonamental en la protecció i promoció del comerç local i rural.

Alícia Romero s'ha mostrat disposada a mantenir futures reunions amb els representants del teixit comercial de Badalona i a fer-los arribar la llei al moment de la seva aprovació, prevista per a la setmana que ve en el Parlament de Catalunya.

A Badalona 20 de juliol de 2017