Badalona

El PSC insta al govern Dolors Sabater a demandar a la Generalitat pels deutes de les escoles bressol

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Partit dels Socialistes de Catalunya insta al govern de Dolors Sabater a demandar a la Generalitat pel finançament retallat de les escoles bressol municipals que podria ascendir a més de 3 milions d’euros.

El Partit dels Socialistes de Catalunya insta al govern de Dolors Sabater a demandar a la Generalitat pel finançament retallat de les escoles bressol municipals que podria ascendir a més de 3 milions d’euros.

Aquests darrers dies hem conegut com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, entre molts d’altres,  en la seva demanda perquè la Generalitat abonés la seva part de finançament de les escoles bressol municipals que va deixar d'assumir des del curs 2012-2013. En concret, la sentència obliga l'administració autonòmica a pagar a l'Ajuntament d’Esplugues la quantitat d'1.300 euros per alumne i curs des del curs 2012/2013.

A major indecència de la Generalitat de Catalunya, els diners compromesos als ajuntaments catalans per ajudar-nos a finançar l'educació d'entre zero i tres anys, va decidir derivar-los a les escoles concertades.

En una mostra més d’una deixadesa de funcions alarmant, l’Ajuntament de Badalona no ha mogut un dit, mentre molts Ajuntaments catalans com els d’Esplugues de Llobregat o Cornellà de Llobregat ja han aconseguit sentències favorables del TSJC perquè la Generalitat pagui els deutes pendents dels acords de finançament de les escoles bressol municipals.

En paraules d’Àlex Pastor: “Estem davant d’una mostra més, de com el govern de Dolors Sabater no té cap problema per fer de crossa del procés sobiranista amb el govern de la Generalitat sense cap mandat ciutadà, mentre és incapaç de preocupar-se per més de 3 milions d’euros que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Badalona només en matèria d’escoles bressol. Això és gravíssim”

Els Socialistes de Badalona exigim a la regidora d’Educació i a l’alcaldessa que compareguin urgentment per donar explicacions sobre aquesta situació i informi de totes les tramitacions que ha fet el seu govern per resoldre aquesta qüestió.

A Badalona 8 de gener de 2018

Paraules clau: