Badalona

El PSC garanteix el pressupost d’inversions més elevat de la història de Badalona

 • PSC
 • Actualitzat:
 • Creat:

El grup municipal socialista votarà uns comptes que inclouen 78 milions d’euros després de recollir les peticions de entitats badalonines.

El PSC garanteix que el pressupost d’inversions més elevat de la història atengui les necessitats de la ciutadania

El grup municipal socialista votarà uns comptes que inclouen 78 milions d’euros després de recollir les peticions de entitats badalonines.

Un milió d’euros per descontaminar La Mora i mig milió per fer accessible la piscina del centre són una mostra del treball dels i les regidores socialistes.

La setmana vinent l'Ajuntament de Badalona aprovarà definitivament el pressupost d’inversions amb més de 78 milions d'euros, gràcies a la gestió dels i les socialistes de Badalona. Aquesta aprovació definitiva comptarà amb la incorporació d’al·legacions que han realitzat diverses entitats de la ciutat. 

El President del PSC a Badalona Rubén Guijarro, afirma que: 

“Per sortir de la crisi amb més justícia social, a Badalona calen grans acords de ciutat que sobrepassin els límits del tacticisme polític. El PSC està al costat de les entitats, dels veïns i veïnes que esperen dels seus representants estar a l’altura del moment de crisi mundial que estem vivint. Només amb la unió de tots i totes Badalona pot sortir enfortida de la crisi”.

Des del PSC s’ha treballat perquè una part de les al·legacions siguin acceptades per govern en aquesta aprovació definitiva i perquè tota la resta d’al·legacions puguin ser ateses en altres ampliacions d’inversions municipals o amb finançament d’altres administracions. 

Entre les al·legacions acceptades destaquem que es destinarà 1 milió d’euros a finançar o cofinançar la descontaminació dels solars del barri de La Mora a petició de l’Associació de veïns i veïnes. També s’inclouran 500.000 euros a petició de la Plataforma Deixem de Ser Invisibles (DSI) per adaptar la Piscina Mireia Belmonte a les persones amb mobilitat reduïda i que sigui una instal·lació de referència. També a petició d’entitats i partits polítics es crearà una Comissió de Seguiment del Pla d’Inversions. 

Cal recordar que aquest és el pressupost d'inversions més gran de la història de Badalona aprovat gràcies a la gestió del PSC. Aquestes són les partides més destacades: 

 • 14 M€ en Urbanisme i espais públics 
 • 19,7 M€ en Educació 
 • 24,7 M€ en Esports 
 • 7 M€ en Sanitat 
 • 5,2 M€ en Patrimoni 
 • 4,6 M€ en Cultura 
 • 1 M€ en Seguretat 
 • 1,8 M€ Altres inversions 

En total hi ha previstes 192 actuacions. A més de la descontaminació dels terrenys de La Mora i l’adaptació de la Piscina Mireia Belmonte, destaca la forta inversió en sanitat i educació públiques, amb l’ampliació per primera vegada de l’Hospital Municipal (7 milions d’euros); la construcció de les escoles Badalona Port (7 milions d’euros), Ventós Mir (6,5 milions d’euros) i dues escoles bressol (3,8 milions d’euros); i una nova biblioteca (2 milions d’euros).

El pressupost també inclou la rehabilitació i remodelació de la Comissaria de la Guàrdia Urbana (1 milió́ d’euros), la millora del clavegueram i l’asfaltatge de carrers de la ciutat per valor de 3 milions d’euros, la construcció d’un nou pavelló esportiu cobert (800.000 euros), la millora de 33 instal·lacions esportives valorades en més de 10,5 milions d’euros, l’homologació de les pistes d’atletisme Paco Águila (1,1 milions d’euros), la remodelació́ integral del Parc del Gran Sol (3 milions d’euros), de la Plaça Josep Tarradellas (1,5 milions d’euros), del Parc Turó d’en Caritg (1,5 milions d’euros) i de la Plaça Trafalgar (900.000 euros), la millora de totes les biblioteques municipals (700.000 euros) o la rehabilitació d’edificis històrics de Ca l’Arnús (1,5 milions d’euros), entre d’altres. 

Davant les xifres, Rubén Guijarro, assegura que “l'acord de més de 78 milions d'euros, millorat en la fase d'al·legacions gràcies a la participació ciutadana, respon a les necessitats tant urgents com estratègiques de futur de la ciutat. Responen a una visió d’equilibri territorial entre districtes i són els fonaments de la recuperació econòmica i social postcovid: més educació́ pública, més sanitat pública, millors espais públics, més seguretat i una ciutat econòmicament més dinàmica. El conjunt detallat d’inversions comença a esculpir la Badalona del 2030 que volem els socialistes i que mereixen els veïns i veïnes de Badalona”. 

 

#DistànciaMansMascareta

 

A Badalona 02 de juny de 2021