Badalona

El govern del Partit Popular pretén saltar-se la legalitat de Badalona Cultura

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els estatuts de la societat estableixen explícitament que la vicepresidència del consell d’Administració ha de recaure en la regidora o regidor que ostenti les competències de cultura.

NOTA DE PREMSA

El govern del Partit Popular pretén saltar-se la legalitat de l’empresa municipal Badalona Cultura nomenant a la regidora Rosa del Amo com a vicepresidenta del consell d’administració.

Els estatuts de la societat estableixen explícitament que la vicepresidència del consell d’Administració ha de recaure en la regidora o regidor que ostenti les competències de cultura.

En una maniobra il·legal i contraria als estatuts de la societat municipal, el govern municipal pretén que la regidora de projecció de ciutat, comunicació i turisme, Rosa del Amo sigui nomenada vicepresidenta del consell d’administració de la societat municipal.

Aquesta proposta només respon a un intent barroer de tornar a instrumentalitzar l’ens municipal amb criteris partidistes i no amb criteris culturals. Recordem que quan el Partit Popular va deixar de governar l’any 2015, va deixar un forat de 207.000€ a l’empresa municipal per pagar concerts no previstos en plena campanya de les eleccions municipals.

En paraules del regidor Jordi Subirana:

“Badalona Cultura ha de fer cultura i no política. Estem davant d’un intent barroer i il·legal del Partit Popular per fer de Badalona Cultura el seu “chiringuito”, igual que en període 2011-2015, a més d’una manca de respecte vers la regidora de cultura del mateix Partit Popular Amanda Feria. Aquesta proposta només busca satisfer els equilibris interns de poder dintre del Partit Popular. No permetrem que es saltin la legalitat dels estatuts de Badalona Cultura i que tornin a instrumentalitzar l’empresa municipal”

Des del PSC hem demanat un informe de legalitat a la Secretaria General per tal de que tot s'ajusti a la legalitat.

A Badalona 23 de juliol de 2020