Badalona

Entre ser d'esquerres o independentista, el PSC escull l'esquerra i Dolors Sabater la independència

  • Grup Municipal PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Consistori badaloní ha refusat la proposta de pressupost presentada pel govern local de Dolors Sabater

NOTA DE PREMSA

Dolors Sabater prefereix el “procés” abans que el respecte als pactes amb el PSC i perd els pressupostos

El Consistori badaloní ha refusat la proposta de pressupost presentada pel govern local

Tal com hem vingut explicant en les darreres setmanes, el PSC de Badalona ha condicionat la negociació del pressupost amb el govern de Dolors Sabater al cumpliment dels pactes d’investidura, que el govern ha trencat reiteradament. Demanàvem el retorn a la neutralitat institucional envers el “procés”, amb gestos públics per part de l’alcaldessa, i també el compliment dels pactes pel que respecta a l’implementació de polítiques efectives d’esquerres.

En paraules del President del Grup Municipal Socialista, Àlex Pastor: “S'han preguntat vostès per què no tenen la confiança majoritària d'aquest ple? Han fet un exercici d'autocrítica i de revisió dels pactes que van arribar amb el nostre Grup Municipal?”

Àlex Pastor ha recordat a l’alcaldessa que “Vostè és avui Alcaldessa perquè va acceptar les condicions del PSC. Si vostè avui no rep la nostra aprovació és perquè ha incomplert les condicions dels Socialistes. La vam votar perquè fes política d'esquerres i s'ha dedicat a fer independentisme amb la dreta”

Pastor també li ha recordat al govern les condicions Socialistes per poder valorar el pressupost, aquestes han estat les seves paraules “Tenia dues condicions a respectar, la neutralitat institucional, i les polítiques efectives d’esquerres”. Pastor li ha recordat un per un els principals incompliments.

El líder del PSC ha recordat a l’alcaldessa que “té l’obligació de ser l’alcaldessa de tots i totes, perquè la institució està per sobre de colors i partidismes”. Pastor ha afegit “El seu despatx està en totes i cadascuna dels nostres carrers i no a la Plaça de la Vila o al Parc de la Ciutadella. Mentre ha estat buscant els aplaudiments en el Parlament, a Badalona encara l'esperem tots”

Finalment, Àlex Pastor ha explicat a la resta del Consistori en quines circumstàncies es podria aprovar el pressupost. D’una banda el govern de Dolors Sabater té l’opció d’acceptar les condicions dels Socialistes, o bé que arribi a acords amb altres forces polítiques, o finalment que l’alcaldessa es sotmeti a una qüestió de confiança.

A Badalona, 24 d’abril de 2018