Badalona

Álex Pastor proposa una “patrulla canina” per a combatre els excrements a la via pública

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Un laboratori analitzarà l'ADN dels excrements per a multar als seus amos.

NOTA DE PREMSA

Álex Pastor, actual alcalde de Badalona i candidat del PSC, ha presentat avui “Patrulla canina”. Es tracta d'un pla pensat per a combatre l'alta presència d'excrements de gossos que no es recullen als carrers i els parcs, un dels problemes que més molesten els veïns i veïnes de la ciutat segons diversos estudis recents.

La Patrulla canina estarà composta de dos equips: un de detectius privats que perseguiran a aquelles persones *incívicas que no recullin els excrements de les seves mascotes en la via pública per a multar-los, una proposta que ja es realitza en altres ciutats, com a Tarragona.
D'altra banda, un equip de tècnics recolliran mostres de la femta
abandonada en la via pública per a extreure el seu ADN. Així es podrà vincular la identitat de l'animal amb la del seu propietari, sempre que aquesta mascota estigui censada a l'ajuntament. Es calcula que el 75% dels gossos ho estan, ja que és un tràmit obligatori.

A més, aquesta Patrulla canina anirà acompanyada d'una campanya de conscienciació per a la ciutadania, així com el repartiment de bosses perquè les puguin usar els propietaris.

Segons Álex Pastor “en diversos estudis hem comprovat que un dels punts que més molesten els veïns i veïnes de la ciutat és la presència d'excrements al carrer. Cal actuar amb fermesa contra els qui no respecten les normes cíviques i per això proposem aquesta patrulla canina. Es tracta d'una campanya de dissuasió, ja que esperem que així s'evitin aquests comportaments. Aquest projecte es costejarà amb les multes que es recaptin”.

A Badalona 13 de maig de 2019

Fitxers adjunts: