Badalona

Álex Pastor proposa una nova aplicació mòbil dirigida a dones connectada amb la Guàrdia Urbana

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'app anomenada "Botó lila" podrà avisar a la policia de la posició exacta en situacions de perill.

 

Álex Pastor, actual alcalde de Badalona i candidat del PSC, ha presentat avui una nova proposta per a millorar en la seguretat de les dones. Es tracta del "Botó lila", una app per a mòbil que estarà directament vinculada amb la Guàrdia Urbana i que permetrà denunciar qualsevol agressió sexista en temps real. 

Per a utilitzar-la caldrà descarregar-la de forma gratuïta i emplenar un formulari amb dades personals per a així evitar un ús irresponsable. Una vegada instal·lada, l'app mostrarà tres opcions:


- El botó lila, una alarma per a casos d'agressió o emergència que enviarà la geolocalització a la Guàrdia Urbana perquè acudeixin ràpidament en la seva ajuda. 


- El botó de denúncia, perquè qualsevol que sigui testimoni d'un assetjament sexual o acte de violència masclista pugui comunicar-lo a la policia. 


- El botó d'acompanyament, per a compartir la geolocalització amb algun contacte del mòbil que pot anar seguint el recorregut a través d'un mapa virtual. Així el contacte podrà avisar a la policia en cas de comportament sospitós durant el recorregut. 

Aplicacions com aquestes han estat usades amb èxit en algunes ciutats del País Basc. 

Segons Álex Pastor “aquesta aplicació és una eina que pot ajudar moltes persones, però pretén, sobretot, buscar un efecte dissuasiu. D'altra banda, continuarem treballant per a acabar amb l'assetjament a les dones en els nostres barris amb l'objectiu que aplicacions com aquesta deixin de ser necessàries.

A Badalona 19 de maig de 2019

Fitxers adjunts: