Badalona

Álex Pastor proposa 50 places de Guàrdia Urbana noves cada any

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

També s'aposta per la recuperació del cos de Bombers municipal per a actuacions més ràpides

Álex Pastor, actual alcalde de Badalona i candidat del PSC, ha presentat avui noves propostes per al pròxim mandat encaminades a millorar la seguretat de la ciutat.

Com a primera mesura, destaca la contractació de 50 noves places de Guàrdia Urbana cada any, per a aconseguir incorporar fins a 200 agents nous en tot el mandat. Amb aquestes incorporacions, sumant-les a les 70 ja convocades en el 2019, es revertirà la tendència a la baixa d'agents de policia des de l'any 2011. Només durant el mandat de Xavier García Albiol, la plantilla de la Guàrdia Urbana va disminuir en 23 agents.

Amb aquest increment en la plantilla s'apostarà per ampliar la unitat motoritzada, i així tenir més agents amb moto patrullant pels carrers per a aconseguir intervencions més immediates. L'objectiu és tenir més presència policial als carrers perquè els veïns i veïnes se sentin més segurs i produir un efecte dissuasiu per als possibles delinqüents o *incívicos.

A més, es continuarà apostant per la col·locació de cambres en els uniformes dels agents i càmeres de vídeo de seguretat en els punts més calents de la ciutat.

D'altra banda, una altra de les propostes en matèria de seguretat consisteix a recuperar el cos de Bombers municipal format per experts en protecció civil i voluntaris. Aquest cos de bombers va funcionar amb èxit a la ciutat molts anys, però finalment es va fusionar amb el departament de *Bombers de la Generalitat. Per a poder actuar de forma més ràpida i per a contrarestar la falta de recursos dels *Bombers de la Generalitat, es proposa tornar a la fórmula anterior i treballar conjuntament des de les dues institucions.

Segons Álex Pastor “la seguretat és un tema que ens importa molt a totes les famílies i cal posar solucions damunt de la taula. La nostra és incrementar la presència al carrer de policia, sobretot els agents amb moto, ja que poden arribar a qualsevol punt de la ciutat d'una forma més immediata. A més, podran tenir més control dels carrers gràcies a la instal·lació de càmeres de vídeo. Per a això, proposem convocar 50 noves places de Guàrdia Urbana cada any, fins a les 200 en tot el mandat”.

A Badalona 22 de maig de 2019