Badalona

Volem que Badalona s’aculli al Pla de recuperació, transformació i resiliència

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Demanem al govern del PP que Badalona s’aculli al Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern de l’Estat

El PSC demana al govern de Badalona que s’aculli al Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern de l’Estat i convoqui urgentment al Consell de la Mobilitat.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha obert la primera convocatòria per repartir entre els ajuntaments 1000 milions d'euros dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència destinats per a la mitigació de la contaminació i la transformació digital i sostenible el transport urbà.

Des del PSC ens mostrem preocupats perquè aquests fons són una gran oportunitat que Badalona no pot deixar passar i hores d’ara no tenim constància que el govern del Partit Popular estigui treballant.

En paraules del President del PSC Rubén Guijarro: “En un context on el govern del Partit Popular ha renunciat a presentar els pressupostos municipals, aquestes ajudes del Govern de l’Estat als Ajuntaments són una oportunitat irrenunciable per Badalona. Un cop més els Socialistes ens mostrem proactius pel bé de la ciutat davant d’un govern que no té rumb ni projecte de ciutat”

Per poder aprofitar els ajuts de l’Estat s’ha de saber què es vol fer, tenir una estratègia i una planificació. En aquest sentit el Socialistes reclamem la convocatòria urgent del Consell de la Mobilitat de Badalona per pactar quins projectes presentarà el govern a la convocatòria de les ajudes del Ministeri. A més a més recordem que ens trobem dintre de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (16 al 22 de setembre), un marc especialment idòni que el govern municipal hauria d'haver aprofitat per presentar els seus projectes subvencionables.

Fa molts mesos que des del PSC reclamem al govern l’actualització del Pla de Mobilitat Urbana de Badalona (PMU) 2013 - 2018, un pla que reglamentàriament és vigent però que es troba desactualitzat en el seu contingut, fet que podria suposar que Badalona sigui menys competitiva que altres ciutats per poder accedir als fons europeus. Els projectes que Badalona podria aprofitar són molt amplis i necessaris, i podrien anar des de la implementació de més i millors carrils bici i carril bus, passant per la implantació de zones de baixes emissions o la mitigació de la contaminació de l’aigua que arriba a la platja quan plou i que tantes banderes vermelles provoca.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), pactat entre el Govern d’Espanya i la Comissió Europea, és una oportunitat per la ciutat de Badalona que no podem desaprofitar i demanem al govern d’Albiol que es posi a treballar.

A Badalona 21 de setembre de 2021

 

Fitxers adjunts: