Badalona

El PSC porta al Parlament de Catalunya la possible eliminació de Pediatria del CAP Bufalà

  • PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal Socialista de Badalona porta al Parlament de Catalunya la possible eliminació del Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet

CAP Bufalà
CAP Bufalà

El Grup Municipal Socialista de Badalona porta al Parlament de Catalunya la possible eliminació del Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet

L’Associació de veïns i veïnes de Bufalà va emetre ,el passat 4 juliol, un comunicat urgent denunciant la possible eliminació del Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet.

Davant la creixent preocupació dels veïns i veïnes del barri i, la insistència de rumors que indiquen que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya té pensat prescindir del Servei de Pediatria, el Grup Municipal Socialista ha demanat al Grup Parlamentari Socialista que intensifiqui els seus mecanismes de control sobre l’Institut Català de la Salut per tal de conèixer quines són les seves intencions en relació a aquest servei bàsic de salut.

Així, davant la sospita de deixar sense servei de Pediatria un dels barris més poblats de Badalona i redistribuir els usuaris, els diputats del PSC han interpel·lat al govern de la Generalitat, mitjançant preguntes escrites que adjuntem, sobre quina és la situació real i quina resolució final tindrà.

En la línia de conèixer si aquesta decisió  del Departament de Salut de la Generalitat  té a veure amb  un pla de reordenació dels serveis pediàtrics a la ciutat, el Grup Parlamentari Socialista ha preguntat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya si ha dissenyat una nova ordenació dels Serveis  de Pediatria que ofereixen els diferents CAPS a la ciutat de Badalona i, si és així, quines alternatives s’oferiren als veïns i veïnes dels barris afectats en relació a la proximitat necessària que exigeix aquest tipus de serveis.

Els diputats, Assumpta Escarp i Raúl Moreno, del Grup Parlamentari PSC-Units, van presentar ahir, 7 de juliol, les següents preguntes per escrit:

-Quin és el capteniment del Departament de Salut en relació a mantenir el Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet de Badalona, un dels barris més poblats de la ciutat de Badalona?

-En algun moment, el Departament de Salut ha valorat la possibilitat de centralitzar els serveis de Pediatria al CAP de Doctor Robert de Badalona?

-Té previst el Govern una nova ordenació dels serveis de pediatria que ofereixen els CAPs a la ciutat de Badalona? Quina és la nova proposta? En cas afirmatiu, quines alternatives oferiria als veïns i veïnes dels barris afectats en relació a la proximitat necessària que exigeix aquest tipus de servei?

 

En paraules del regidor Rubén Guijarro "Ens preocupa que el Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet estigui en perill. El Servei de Pediatria és un servei que ha d’estar a prop de les famílies que atén. Si, malauradament, es confirmen els rumors, recolzarem als veïns i veïnes en les seves reivindicacions i mobilitzacions. Exigirem, mitjançant el Grup Parlamentari Socialista, i tots els mecanismes de control que disposem, que s’aturin les retallades en els Serveis de Salut a la ciutat de Badalona"

 

A Badalona 8 de juliol de 2020

Fitxers adjunts: